profielfoto

Erik Korterink (1992) begon op jonge leeftijd met pianospelen en volgde lessen bij Harm Hoeve. Vanaf zijn 15e vervolgde hij zijn pianolessen bij Tjako van Schie.

In 2015 is Erik Korterink afgestudeerd als Docent Muziek (schoolmuziek) aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Hij heeft daar o.a. lessen gevolgd bij Steven Faber (piano), Heike Rowold (zang) en Kees Stolwijk (koordirectie). Vorig jaar behaalde hij zijn diploma Koordirectie waar hij studeerde bij Klaas Stok en Geert-Jan van Beijeren, ook aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Daarnaast volgde hij een minor orkestdirectie bij Joost Smeets en verschillende zanglessen bij Harry van Berne en Manuela Ochakovski. Erik volgde masterclasses bij James MacMillan, Morten Lauridsen en organiseerde diverse korenfestivals met onder andere deze componisten.

Erik Korterink is momenteel werkzaam als muziekdocent op het Greijdanus College in Zwolle. Daarnaast is hij als docent verbonden aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle, waar hij bij de opleiding ‘Docent Muziek’, lesgeeft in slagtechniek en vocaal musiceren. Daarnaast geef hij leiding aan verschillende muzikale projecten met studenten van het ArtEZ Conservatorium. Als dirigent heeft hij met verschillende ensembles en koren gewerkt waaronder het kerkkoor ‘Aquino’ in de Dominicanenkerk in Zwolle waar hij ook cantor was. Momenteel is hij dirigent van Muziekkring De Veluwse Cantorij in Apeldoorn en jongerenkoor ‘Alemet’ uit Oene. http://www.erikkorterink.nl/

Ook is hij vaste pianist bij gemengd koor ‘Jubilate deo’. Regelmatig begeleidt Erik Korterink diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Daarnaast geeft hij pianolessen als privédocent en is hij actief als dirigent.

a.IMG_7524  IMG_7397