Gospelkoor Alemet

In 1978 is er door enkele enthousiaste muzikale jongeren uit Oene het idee ontstaan om een jongerenkoor op te richten. Zo is dan ook het jongerenkoor Alemet ontstaan. Een aantal jaar geleden is de naam veranderd in gospelkoor. Alemet wil het evangelie (gospel) uitdragen in de wereld en getuigen van Gods grote liefde. Alemet verleent haar medewerking in kerkdiensten en geeft met enige regelmaat een concert. Alemet heeft vier dirigenten gehad. Dit waren; Lucas Dalhuisen, Annet Diderik-Telnekes, Bart van den Brink en Harry Stijf. Sinds 20 september 2011 staat het koor onder leiding van Erik Korterink.

Alemet heeft een afwisselend repertoire, van opwekkingsliederen tot echte Negro Spirituals. Daarnaast zingt Alemet af en toe een aantal klassieke stukken.

Alemet repeteert op dinsdagavond in de Ark in Oene van 20:00 tot 21:45 uur.

Alemet

 

Klassiek gemengd koor Menorah

Menorah bestaat al meer dan 25 jaar, het is een gemengd koor van ongeveer 25 leden. Het repertoire van Menorah is klassiek met werken van o.a. Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Gabriél Fauré en John Rutter.

Menorah repeteert op woensdagavond van 19:45 tot 21:45 uur in de Oosterkerk in Groningen. Menorah geeft concerten en verleent ook af en toe haar medewerking tijdens kerkdiensten.

Greijdanus schoolkoor

Op het moment staat Erik Korterink als invaldirigent voor het Greijdanus schoolkoor. Met dit koor gaat hij ook zijn afstudeer-project doen.

IMG_3674