veluwse

Muziekkring De Veluwse Cantorij bestaat sinds 1971 en is een kamerkoor met op dit moment een twintigtal gevorderde amateurzangers die samen mooie muziek willen maken. We vinden kwaliteit en koorklank belangrijk, maar zeker ook plezier en gezelligheid. Het koor staat sinds februari 2019 onder leiding van Erik Korterink. 

Ons repertoire bestaat uit wereldlijke en geestelijke klassieke muziek uit alle tijden, van Renaissance en Barok tot en met moderne composities. In onze concerten worden meestal a capella werken afgewisseld met stukken waarbij instrumentalisten en/of solisten meedoen.

We geven een aantal concerten per jaar, in ieder geval een in het voorjaar en een in het najaar.

Daarnaast  worden we regelmatig uitgenodigd voor kleinere optredens, bv tijdens Open Monumentendag. In april 2018 heeft de Veluwse Cantorij meegedaan aan een project van de Arnhemse theatergroep “De Plaats”.

Waaraan dankt de Veluwse Cantorij haar naam?

De eerste dirigent van de Veluwse Cantorij was Maarten Kooy. Hij was tevens de dirigent van Muziekkring de Nederlandse Cantorij. Ons koor is toen Muziekkring de Veluwse Cantorij genoemd. Aanvankelijk was het de bedoeling ook een instrumentaal ensemble te vormen. Dat is echter nooit gerealiseerd.

Meer informatie: https://veluwsecantorij.nl/

Greijdanus schoolkoor

Het schoolkoor bestaat uit leerlingen en docenten van het Greijdanus in Zwolle. De leerlingen komen uit verschillende afdelingen en zitten in verschillende leerjaren. Als schoolkoor maken we kennis met verschillende soorten muziek en het repertoire bestaat dan ook uit verschillende stijlen: van klassiek tot modern, van christelijke muziek tot popmuziek. Deze afwisseling zorgt voor uitdaging en op die manier maakt het koor kennis met verschillende stijlen.

Gospelkoor Alemet

In 1978 is er door enkele enthousiaste muzikale jongeren uit Oene het idee ontstaan om een jongerenkoor op te richten. Zo is dan ook het jongerenkoor Alemet ontstaan. Een aantal jaar geleden is de naam veranderd in gospelkoor. Alemet wil het evangelie (gospel) uitdragen in de wereld en getuigen van Gods grote liefde. Alemet verleent haar medewerking in kerkdiensten en geeft met enige regelmaat een concert. Alemet heeft vier dirigenten gehad. Dit waren; Lucas Dalhuisen, Annet Diderik-Telnekes, Bart van den Brink en Harry Stijf. Sinds 20 september 2011 staat het koor onder leiding van Erik Korterink.

Alemet heeft een afwisselend repertoire, van opwekkingsliederen tot echte Negro Spirituals. Daarnaast zingt Alemet af en toe een aantal klassieke stukken.

Alemet repeteert op dinsdagavond in de Ark in Oene van 20:00 tot 21:45 uur.

Alemet